Keresztényellenes rasszista bűncselekmény történt – azonnal fel kell lármázni a világsajtót

Betörtek Szolnokon az újvárosi Szentlélek-templomba. Tizennyolc nagyméretű, réz gyertyatartó tűnt el, több gyertyatartót felborítottak, szétszórták az oltáriszentséget, felfeszítették a tabernákulumot (szentségházat), egy keresztet eltörtek, többet elferdítettek. Követeljük rendkívüli nyomozócsoport felállítását, a történelmi egyházak elhatárolódását, és a világsajtó értesítését a rasszista gyűlöletbűncselekményről.

Magyar Menedék - Badiny

A templom gondnoka hétfőn reggel hét órakor vette észre, hogy mi történt. Úgy tűnik, hogy belülről csavarozták ki az ajtókat, elképzelhető, hogy a kerszténygyűlölő tolvaj vagy a tolvajok a vasárnap délelőtti mise után bújtak meg a templomban.

Tizennyolc nagyméretű, réz gyertyatartó tűnt el, több gyertyatartót felborítottak, szétszórták az oltáriszentséget, felfeszítették a tabernákulumot (szentségházat), egy keresztet eltörtek, többet elferdítettek. A templom öt perselyét szétverték, de csak az egyikben találhattak pénzt, legfeljebb két-háromezer forintot – mondta a templom plébánosa, Máthé György. A legértékesebb kegytárgyakat – a kelyhet és a szentségtartót – nem vitték el.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfő délután azt közölte, hogy a helyszínelés még zajlik..


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »