Keresztényégetés miatt ítéltek halálra öt pakisztáni muzulmánt

Halálra ítélt öt embert szerdán egy pakisztáni bíróság, amiért istenkáromlással megvádoltak, majd meglincseltek és elégettek egy keresztény párt egy téglagyárban, ahol dolgoztak, írja az MTI. De csak had jöjjenek a derék muzulmánok, tárt karokkal fogadjuk őket, hiszen olyan jóravaló, becsületes emberek,

Magyar Menedék - Horthy-naptár

Sahzad Maszih és Sama Bibi meggyilkolása miatt sok keresztény elhagyta a faluk, ahol az eset történt. Ráadásul az egész lincselés alapja egy félreértés volt: egy analfabéta szomszéd azt hitte, a Korán szent lapjaira írt jegyzeteket a család. Valójában Sahzad röviddel azelőtt elhunyt, kuruzsló apjának a jegyzeteiről volt szó. A párt több százan ütlegelték, majd 2014. november 4-én elégették a téglagyár kemencéjében, ahol húsz éve dolgoztak.

Állítólag 103 ember ellen indult eljárás, de 90 főt felmetettek.

Az öt halálraítélt mellett – ők azok között voltak, akik elfogták, megverték és elégették az áldozatokat – nyolc másik vádlottat kétévi börtönbüntetésre ítéltek.

A 200 milliós muzulmán többségű Pakisztánban az istenkáromlás nagyon kényes kérdés, és halállal büntethető. Egyszerű vádaskodások miatt a tömeg vagy szélsőségesek rendszeresen lincselnek meg embereket. Sokan bírálják emiatt a törvényt: visszaélésre ad okot, például valaki alaptalanul gyanúsíthatja meg ezzel az egyik partnerét.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »