Keresztény találkozót rendeztek a Bodrog-köz és Ungvidék történelmi egyházai

Keresztény találkozót rendeztek a Bodrog-köz és Ungvidék történelmi egyházai

A Bodrogszerdahelyi Görögkatolikus Esperesi kerület, a Zempléni Református Egyházmegye, valamint a Nagykaposi Római Katolikus Esperesi kerület idén harmadik alkalommal rendezte meg a Keresztény Találkozót október 8-án Királyhelmecen.

A rendezvény meghívott előadója, amelyet a helyi önkormányzattal közösen szerveztek, Süveges Gergő televíziós műsorvezető volt.

Süveges Gergő A szeretet három arcáról című előadásában osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.

Egyfelől az emberi élet döntéseire helyezte a hangsúlyt, az alábbi kérdések alapján: Mihez mérem magam? Honnan tudom, mikor döntök jól? Az előadó rámutatott, hogy mindannyiuk életében felmerül az (ószövetségi) alapdöntés: Istennel vagy nélküle éljük az életünket? Süveges Gergő arról is beszélt, hogy ehhez az alapvető döntéshez párosulnia kell az (újszövetségi) másokért vállalt élet melleti elköteleződésnek. E második pedig elvezet az életállapot megválasztásának kérdéséhez.

Az előadó a továbbiakban az életünkben bekövetkező változásokról szólt, amely kapcsán rámutatott a fordulópontok megélésének problémájára, arra, hogy ezekben a helyzetekben mit kezdünk Istennel és az emberekkel való kapcsolatainkkal. Felhívta a figyelmet, hogy egymásra való utaltságunkban is javíthatóak kapcsolataink. 

Harmadik pontként az irgalmasságról beszélt, amely az előadó meglátása szerint azt jelenti, Isten az életem része: vagy az életem Isten szeretetének a része? – tette fel a kérdést.

Süveges Gergő előadása előtt kisiskolások adták elő az óvöszetségi József történetét.

Forrás és fotó: Susko Mihály nagykaposi plébános

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »