Keresztény Sziget 2016: „Nem kell hozzá vízen járnod!”

Az utóbbi esztendőkben felkavaróan megváltozott világunkban hogyan tudjuk megjeleníteni értékeinket, mi most a keresztény válasz a felmerült problémákra? Ezt a témakört járják körül az előadások az idei Keresztény Szigeten, melyet egyúttal kellemes családi-közösségi együttlétnek szánnak a szervezők.

Az időpont május 28., szombat; a helyszín a Margit-sziget; további részletek a http://www.keresztenysziget.hu/ honlapon, valamint a https://www.facebook.com/events/1664858110433201/ Facebook-oldalon találhatók.

A regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak ki!

Alapgondolat

Bizonytalanabbá vált a világunk, talán keresztényként is nehezebb élni és gondolkodni ma, mint akár egy-két évvel ezelőtt. A bibliai képre is emlékeztethet bennünket a mai labilis helyzet: Jézus a vízen járva közeledik a csónakhoz, így hívja magához Péter apostolt… Nem könnyű megtalálni a jó válaszokat a problémákra, nem könnyű a hitre és bizalomra alapozni az életünket. Viszonyt könnyű eljönni a Keresztény Szigetre május 28-án, melyen ezek a problémák is szerepelnek az előadások programjában, s melyre a szervezők minden érdeklődőt családostul szeretettel várnak!

Ezt fejezi ki a rendezvény jelmondata is: „Nem kell hozzá vízen járnod!”

Napjainkban mást gondolunk a gazdaság és a társadalom fejlődési perspektíváiról, a kultúrák együttéléséről és a toleranciáról, a jogokról és a kötelességekről, a hagyományokról és a szabadságról, mint amit korábban talán magától értetődőnek vettünk. Mi a keresztényi válasz ezekre a változásokra? Hogyan kell keresztényként élnünk a mindennapjainkat a megváltozott körülmények között? Hogyan tudjuk értékeinket megmutatni és vonzóvá tenni ebben az új világban? Ezekre a kérdésekre keressük a választ idén a Keresztény Sziget előadásain és beszélgetésein. Az egész napos családi-közösségi együttléttel pedig szeretnénk felmutatni azt, ami hitünk szerint a változó körülmények között is változatlanul fontos: a közösségi hálózatok, a bizalmon alapuló kapcsolatépítés, a közös értékekre építő együttműködések jelentőségét.

Programok

Az előadások több sátorban párhuzamosan zajlanak. A Pénz+ember sátorban a gazdasági tevékenység keresztény megközelítéséről hallhatunk előadást és gyakorlati példákat. A Köz+élet sátor előadói a társadalmi felelősség, a közösségi tevékenységek és a nyilvánosság kérdéseiről beszélnek. A Hit+világ sátor pedig kereszténység társadalmi jelenlétéről és az evangelizációról szóló eszmecseréknek ad helyet.

Feltétlenül érdemes családostul jönni a Keresztény Szigetre, hiszen az előadások mellett érdekes programok várják a gyerekeket is: lesz sípfaragás, zúgattyúkészítés, bábozás és Mézengúz-koncert. Fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt érdekelhet a jurtában tartott rendhagyó történelemóra, a mentősök által szervezett újraélesztési gyakorlat, valamint a rendőrségi bemutató, ahol a fegyverek mellett a nyomrögzítés titkaiba is be lehet pillantani. A „18 éven felülieknek” kategóriában borkóstolón, sörkóstolón, kávékóstolón vehetnek részt a jelenlévők, a sportkedvelők pedig pingpongozhatnak, focizhatnak, kosárlabdázhatnak, vagy akár benevezhetnek a családi váltófutásra.

A részletes program a www.keresztenysziget.hu oldalon megtalálható.

Regisztráció, nyeremények, tudnivalók

A rendezvény ingyenes, de a szervezők előzetes regisztrációt kérnek a www.keresztenysziget.hu oldalon. Ez némelyik programon való részvételhez feltétlenül szükséges, és mindenképpen érdemes, hiszen csak a regisztrálók vehetnek részt a helyszíni sorsoláson, ahol értékes ajándékokat lehet nyerni!

Időpont: 2016. május 28., szombat, 10 órától 20 óráig

Helyszín: Budapest, Margit-sziget (a „napközis tábor” területe a Bringó-vár mellett)

Információk a megközelítésről, térkép, regisztráció: www.keresztenysziget.hu

Fővédnök: dr. Beer Miklós megyéspüspök

Házigazda: Tót József, az ÉrMe Üzleti Hálózat elnöke

A Kereszténysziget ötletgazdája és fő szervezője az ÉrMe Üzleti Hálózat (www.ermehalo.hu).
Az ez évi rendezvény házigazdája a Keresztény Értékmegőrző Egyesület.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »