Keresztény nőt alázott meg a felbőszült muszlim horda

Muszlimokból álló tömeg fosztott ki és gyújtott fel hét, keresztények lakta házat egy Kairótól délre fekvő egyiptomi tartományban – közölte csütörtökön a kopt keresztény egyház helyi szervezete.

A támadás május 20-án történt, miután a tartomány egyik településén olyan szóbeszédek keltek lábra, amelyek szerint egy keresztény férfi elcsábított egy muszlim nőt – tették hozzá a közleményben.

A szóban forgó keresztény férfi anyját nyilvánosan megszégyenítették a támadók letépve a nő ruháit. A férfi ugyanakkor el tudott menekülni a településről.

A rendőrség mintegy két órával a támadások kezdetét követően érkezett a helyszínre és hat embert őrizetbe vett – mondta Anba Makariosz, Minija tartomány vezető kopt egyházi tisztségviselője. Szerinte a férfi családja a támadásokat megelőző napon értesítette a rendőrséget a muszlim lakosok ellene irányuló fenyegetéseiről.

A túlnyomórészt muszlim vallású Egyiptom 90 milliós lakosságának nagyjából 10 százalékát teszik ki a keresztények, akik már régóta az ellenük irányuló diszkriminációra panaszkodnak. A 2014-ben hivatalba lépett Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök lépéseket tett a keresztény kisebbség néhány sérelmének orvoslására, ugyanakkor a koptok szerint következetesen hátrányos helyzetben vannak a muszlimokkal kialakult vitákban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »