Kerékpárút Érsekújvár központjától a vasútállomásig

Kerékpárút Érsekújvár központjától a vasútállomásig

A kerékpárosok városaként is emlegetett járási székhely önkormányzata hamarosan megkezdheti a kerékpárút megépítését a város központjától a vasútállomásig.

A közlekedési tárca pályázata jóvoltából Érsekújvárban 141 867,17 eurót fordítanak erre a célra, a város önrésze 7093 euró. A kerékpárút kiépítésével összekötnék a város központi részét a vasútállomással, valamint a közelben lévő autóbusz-megállóval, hogy ezek biztonságosabbá, elérhetővé váljanak a kerékpárral közlekedők számára.

Hírdetés

Érsekújvárban a kerékpárút megépítését követően többen dönthetnének úgy, hogy a munkahelyükre, iskolába, vagy bevásárolni kerékpáron induljanak. A járási székhelyen az utóbbi években komoly problémát okoz a sűrű gépkocsiforgalom, ha többen választanák a kerékpározást, valamelyest tehermentesítenék az utakat. A kerékpárút első szakasza a vasútállomástól a Váralja utcáig vezetne. A második szakaszban a Nyárhíd utcánál folytatódna a kerékpárút építése, ahonnan a szlovák gimnáziumhoz közeli parkig jutnának el a kerékpározók.

Az egyik közösségi oldalon létrehozták az Érsekújvári BringaTárs csoportot, amelynek tagjai már múlt évben is számos alkalommal pattantak nyeregbe. Az évkezdő kerékpárút után hamarosan farsangi kerékpárutat terveznek a városban, ezzel is népszerűsítve a bringázást. Várhatóan az érsekújvári régióból, a közeli községekből is többen érkeznek majd a városba kerékpáron. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »