Kerékpártárolókat építenek, községi kerékpárokat szeretnének

Kerékpártárolókat építenek, községi kerékpárokat szeretnének

Biciklitárolókat építenek Hodos község több forgalmas pontján, amelyek legkésőbb október végéig el is készülnek.

„Folyamatosan figyeljük a pályázati kiírásokat, és igyekszünk minden olyan felhívásra reagálni, amellyel a falu fejlesztését és gyarapítását segíthetjük elő” – kezdte a beszélgetést Balódi László hodosi polgármester. Így történt ez a biciklitárolók építésére kiírt pályázattal is, amelyet a közlekedési minisztérium írt ki, és Hodos volt azon községek egyike, amely sikeresen pályázott.

70 ezres támogatás

„A pozitív elbírálásnak köszönhetően több mint 70 ezer eurót nyertünk el, a teljes támogatást biciklitárolók kiépítésére fordíthatjuk? – mondta Hodos polgármestere.

Hírdetés

Hat tároló épül

Összesen hat biciklitárolót építenek ki a faluban, ebből egyet kódos zárolással a községi hivatal előtti területen helyeznek el, 24 kerékpár tárolására lesz alkalmas. A további öt fedett, egyenként 10 kerékpár tárolására alkalmas tárolót pedig a község forgalmasabb pontjain, mint például a temető bejáratánál, a posta épülete előtt, a kultúrháznál, a nagy tribün mögött, illetve a szabadidőklubnál helyezik el. A beruházásból a község a pályázat szabályainak megfelelően 5 százalékos önrészt vállalt. A megvalósításra tavasszal kiírt közbeszerzési eljárás győztese szeptember elején el is kezdte a munkálatokat. Ha minden a tervek szerint halad, akkor októberben elkészülnek a tárolók. Úgy tűnhet, ez csekélység, de az ilyen szolgáltatás is hozzájárul a helyi lakosok komfortérzetéhez, ami az önkormányzati munka legfőbb célja kell, hogy legyen.

További tervek

Nem utolsósorban Hodos közelében több csallóközi turisztikai célpont van, például a termálfürdők, a Tőkési-ág, a Malkia Park, a Slovakia Ring, a töltés menti kirándulóhelyek és kerékpárútvonalak, hogy csak a legfontosabbakat említsük. „A továbbiakban ezt a szolgáltatást is bővíteni szeretnénk, mégpedig akár egy községi bicikliflottával is” – mondja a polgármester. Ezt a flottát nemcsak a helyiek, hanem az ide érkező turisták is igénybe vehetnék. A kerékpárokat a tárolóhelyekben helyeznék el. Nagyon sok a már ismert látványosság, de sok látnivalót csak a helyiek ismernek egyelőre. Élmény vár az ide látogatókra, ezeket korábban lóhátról, manapság biciklinyeregből lehet a legjobban élvezni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »