Kerekasztal: A csendes tiltakozás nem megoldás

Kerekasztal: A csendes tiltakozás nem megoldás

Március 16-án zajlik Szlovákiában az elnökválasztás első fordulója. Dönthetünk a leendő államfő személyéről. Sajnos a felvidéki magyarság és a déli régiók a korábbi elnököktől nagyon kevés gesztust és figyelmet kaptak, minden támogatásuk ellenére – fogalmazott közleményében a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala.

Mint hangsúlyozták: a választások fontosak, a demokrácia alapját képezik, hiszen saját magunk szólhatunk bele abba, kit szeretnénk az ország élén látni! Miközben választunk, a jelöltek mellett értékekre is szavazunk. Szeretnénk valakivel azonosulni, miközben a jelenlegi szlovákiai politikai környezetben ez egyre nehezebb –tették hozzá.

A felvidéki magyarságnak fájdalmas tapasztalatai vannak a szlovákiai közállapotokkal és a demokráciával kapcsolatban. A szlovákok és magyarok választási részvétele közti szakadék, a passzivitás, a közügyekbe való csendes beletörődés mértéke folyamatosan növekszik és könnyen meg lehet érteni, miért.

Hírdetés

– olvasható a közleményben.

A választás nemcsak arra jó, hogy megvonjuk a bizalmunkat attól, aki arra nem érdemes, hanem arról is szól, hogy valakiben meglássuk az értéket, később pedig ezért a bizalomért cserébe folyamatosan számonkérhessük – emelték ki.

Mint üzenetként megfogalmazták:


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »