Képtelenségnek és sértõnek nevezte Márton Árpád kijelentéseit a PNL elnöke

Képtelenségnek és sértõnek nevezte Márton Árpád kijelentéseit a PNL elnöke

“Képtelenség” és “határtalan sértés” Ludovic Orban PNL-elnök szerint a tüntetők összehasonlítása a bányászokkal. Orban ezzel Márton Árpád RMDSZ-es képviselő kijelentésére reagált, mely szerint az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőkről “1990 júniusa jutott eszébe, amikor Iliescu, jóllehet nem hívta őket, megköszönte a bányászoknak, hogy jöttek és megvédték a jogállamot”.

“Nem értem. Hogy hasonlíthatsz néhány száz tüntetőt, akik senkinek se vétettek – sőt, ha jól értettem, két tüntetőt elütött egy parlamenti képviselő által vezetett személygépkocsi -, hogy hasonlíthatod össze őket a bányászokkal? Ez képtelenség és határtalan sértés mindazon emberekkel szemben, akik megvédik álláspontjukat” – jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt vezetője, aki szerint “sajnálatos”, hogy “egyes parlamenti képviselőket zavar a nyilvános gyülekezés szabadsága és a véleménynyilvánításhoz való jog”.

Márton Árpád kijelentéseire Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is reagált, aki Facebookon úgy fogalmazott, nem ért egyet a képviselő kijelentéseivel, de “akiket ezzel a végig nem gondolt kijelentésével megsértett, azoktól a Szövetség és a magam nevében elnézést kérek” – írta Kelemen. (agerpres, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »