Kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta az ingatlanába költöztetett embereket

Kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta az ingatlanába költöztetett embereket

Kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta az ingatlanába költöztetett embereket

A Fejér megyei rendőrök lakóhelyéről állították elő azt a zámolyi férfit, aki több személyt, köztük fiatalkorút is ingatlanába költöztetett, majd kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta őket.

Hírdetés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben.  

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ingatlanához csalta a későbbi sértetteket, és albérleti díj fejében lakhatást biztosított részükre. Rövid időn belül különböző munkák elvégzését követelte meg tőlük. Előfordult, hogy fakivágás, kertrendezés, autóbontás, bevásárlás volt a feladatuk, valamint a jogosítvánnyal rendelkező sértettnek rendszeresen kellett sofőri tevékenységet is ellátnia. Az elvégzett feladatokért a szabad mozgásukban korlátozott érintettek fizetést nem kaptak, mindemellett a megállapodásuk ellenére ételt sem biztosított részükre folyamatosan a ház tulajdonosa. Az elkövető lopásra is kényszerítette a sértetteket, és amennyiben ellentmondtak, bántalmazta őket. Gyakran előfordult, hogy az ittas állapotban lévő férfi tettlegességét minden előzmény nélkül kellett elszenvedniük a megfélemlítetteknek.

Egyiküket 13 éves kora óta kötelezte kényszermunkára és lopásokra az elkövető. Két sértett idővel el tudott szökni a kizsákmányolótól.

A több hónapig tartozó nyomozási munka eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján a Fejér megyei nyomozók a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival 2021. február 23-án, otthonában elfogták és előállították az elkövetőt.

A férfit a rendőrök több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »