Kenőpénzt követelt a félkarú ukrán katonától az orvos a rokkantsági igazolásért cserébe

A sebész kenőpénzt követelt egy ukrán katonától a rokkantsági igazolás kiírásáért. Az egészségügyi dolgozót büntetőjogi felelősségre fogják vonni.

Vinnyicában, az Ukrán Biztonsági Szolgált (SZBU) alkalmazottai letartóztattak egy sebészt, aki 1300 dollár összegű kenőpénzt követelt egy, a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletek területéről leszerelt ukrán katonától.

A férfi önkéntesként ment a kelet-ukrajnai frontra, ahol a súlyos sérülései miatt 9 műtéten esett át, s elvesztette az egyik karját – számol be a Korrespondent.net.

A rendőrök az orvost a kenőpénz elfogadása közben tartóztatták le saját irodájában.

A rendőrök házkutatásokat végeztek az egészségügyi-szociális szakértői bizottság tagjainál, akivel a sebész megosztotta a kenőpénzt, mely során mintegy 35 ezer hrivnyát és 6 ezer dollárt foglaltak le.

Az ügyben tart a vizsgálat.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Hatalmas összegű kenőpénzt követelt egy ukrán orvos a rokkantsági igazolványért40 ezer hrivnya kenőpénz elfogadása közben tartóztatták le a fiskális szolgálat munkatársátTöbb száz euró kenőpénzzel bukott le egy kisbezernai vámosRovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: kenőpénz, korrupció, ukrán katonák, orvos, kékfény, bűnügy, ukrán hadsereg, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »