Kenőpénz elfogadása közben érték tetten Sorina Pintea volt román egészségügyi minisztert

Kenőpénz elfogadása közben érték tetten Sorina Pintea volt román egészségügyi minisztert

Tetten érték Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, a nagybányai sürgősségi kórház menedzserét az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai, amint saját irodájában csúszópénzt fogadott el – jelentették egybehangzó román sajtóforrások. 

Sorina Pintea – Kép: FB

Hírdetés

Médiabeszámolók szerint Pintea egy orvosi termékek beszerzésére vonatkozó szerződés megkötéséért kapta az összeget. Állítólag 120 ezer lejről – más források szerint 120 ezer euróról – van szó, az összeget a nyomozó hatóság munkatársai megtalálták a kórházvezető irodájában.

A volt egészségügyi minisztert Bukarestben hallgatják ki.

Crin Bologa, a DNA nemrég kinevezett főügyésze a Hotnews hírportálnak megerősítette, hogy az ügyészség rajtaütést szervezett Pintea irodájában. A feltételezett korrupciós bűncselekmény egy közbeszerzéssel áll összefüggésben, mégpedig olyan orvosi eszközök vásárlásáról, amelyek a koronavírus terjedésének megelőzését célozzák.

Az ügyészek 13 óra körül rohanták meg a kórházat, azóta tart a házkutatás és az egészségügyi intézmény menedzserének kihallgatása. Sorina Pintea a Viorica Dăncilă vezette szociáldemokrata (PSD) kormányban, 2018 januárja és 2019 októbere között irányította a román egészségügyi minisztériumot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »