Kengurura akart bombát kötni, de rendőrlefejezésre is készült egy tíz év börtönre ítélt "ausztrál fiatal"

Tíz év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy "ausztrál fiatalt", akit terrorcselekmény előkészítésének vádjában találtak bűnösnek. Egy kenguruval akart robbantani.

A tavaly elfogott 19 éves Sevdet Ramadan Besimet azzal vádolták, hogy merényletet akart elkövetni az ausztrál és új-zélandi hadsereg első világháborús közös egységének április 25-i emléknapján. Tervei szerint el akart gázolni és lefejezni egy rendőrt.


Sevdet Ramadan Besim

Az ügyészség szerint Besim egy 15 éves "brit" fiúval váltott online üzeneteket gyilkos terveiről, egyebek közt arról is, hogy egy kengurura robbanószerkezetet kötöz, a szőrére az Iszlám Állam jelképét rajzolja, majd a rendőrök közé engedi az állatot, és működésbe hozza a pokolgépet.

A bírósági dokumentumokból nem derült ki, hogy a kengurus támadást is az emléknapon akarta-e elkövetni.

A hatóságok szerint Besim a bűncselekményt az Iszlám Állam által terjesztett terrorista ideológia hatása alatt tervelte ki. A Rumcájsz-palánta bűnösnek vallotta magát, a bíróság ezért a kiszabható életfogytiglani szabadságvesztés helyett tíz évre ítélte, legkorábban hét év múlva szabadulhat.

A 15 éves "fiút" terrorcselekményre való felbujtás vádjával tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy brit bíróság.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »