Kémsztorival jelentkezik Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch filmesíti meg újra Geoffrey Household brit író klasszikussá vált kémregényét, az 1939-ben megjelent Rogue Male-t, amelyből 1941-ben a 20th Century Fox forgatott thrillert, és amelyet később a BBC is feldolgozott.

A 40 éves brit filmsztár lesz a producere és a főszereplője is az új filmváltozatnak, amelyről a The Hollywood Reporter amerikai filmes portál adott hírt kedden.

A történet egy angol vadászról szól, aki elhatározza, hogy megöl egy meg nem nevezett külföldi diktátort. A merénylet meghiúsul, a vadászt elfogják és megkínozzák. Sikerül megszöknie és hazatérnie, de a diktátor ügynökei hazájába is követik.

Cumberbatch azt mondta a The Hollywood Reporternek: rettentően örül, hogy színészként és producerként is közreműködhet „az egyik legértékesebb angol regény” megfilmesítésében.

Household 28 regényt publikált, de a bestsellerré vált Rogue Male-t tartják a legjobbnak.

Az új filmadaptáció forgatókönyvét Michael Lesslie (Macbeth, Assassin’s Creed) írja.

Az Embervadászat (Man Hunt) című 1941-es hollywoodi változatban Adolf Hitler volt a regényben még meg nem nevezett diktátor. Később a szerző is elismerte, hogy a náci vezér ihlette a figurát.

A 20th Century Fox produkciójában Walter Pidgeon, a BBC 1977-es tévés feldolgozásában Peter O’Toole alakította a főhőst.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »