Kémiai kasztrációval büntetik a pedofilokat Indonéziában

Az indonéz parlament által elfogadott törvény szerint kémiai kasztrációnak vetik alá a pedofíliáért elítélt személyeket.

Joko Widodo elnök azt követően terjesztette be a javaslatot, hogy májusban tömegesen megerőszakoltak és megöltek egy 14 éves lányt. 

A kémiai kasztrálás során az elítéltek intravénásan női hormonokat kapnak. Az indonéz törvény egyébként nem egyedülálló, ilyen szabályozás van érvényben a szexuális bűnelkövetők esetében például Lengyelországban és az Egyesült Államok néhány tagállamában is. Nagy-Britanniában önként jelentkezhetnek a foglyok kémiai kasztrálásra.

Az új indonéz törvények halálbüntetés kiszabását is lehetővé teszik.

A BBC írása szerint az ellenzéki pártok nem támogatták a javaslatot, és az emberjogi szervezetek is tiltakoztak a törvény ellen. Álláspontjuk szerint erőszakkal nem lehet megoldani az erőszakot, ráadásul bizonyíthatóan nem csökkentik az ehhez hasonló törvények a szexuális erőszakok számát.

Az indonéz orvosi szövetség jelezte, hogy etikailag összeegyeztethetetlen szakmájukkal a szerdán elfogadott törvény, tagjaik pedig nem vesznek részt az ítéletek végrehajtásában.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »