Kémfilmekbe illő módszerrel csempészte a hasist egy spanyolországi drogcsempész banda – marokkói és román tagjuk is volt

A tengerfenéken tárolta a hasist az a spanyolországi drogcsempész banda, amelynek 15 tagját egy hónapok óta tartó akció keretében vették őrizetbe a hatóságok – közölte az almeríai csendőrség pénteken.

A tájékoztatás szerint a bűnözők a több tonnányi drogot rejtő vízhatlan csomagokat lehorgonyozták a Földközi-tenger mélyén, később pedig GPS-koordináták alapján találták meg és hozták felszínre búvárok közreműködésével.

Hatósági közlés szerint a hálózat fő tevékenysége a Földközi-tenger Algeciras és Almería közötti szakaszán zajlott, de a nyomozók szerint a banda négy feltételezett vezetőjének jelentős befolyása egészen Alicantéig terjedt. A csoport ellen ez már az ötödik hatósági akció öt hónapon belül; most 9 tonna hasist foglaltak le a csendőrök, négy településen 24 házkutatást tartottak.

Hírdetés

Az őrizetbe vett személyek közül 11 spanyol, három marokkói, egy román állampolgár van.

A csempészekre először márciusban csaptak le, akkor 3,4 tonnányi hasist találtak meg a tengerben, májusban egy újabb akcióban pedig 1,3 tonnát.

Július elején 4,2 tonna hasis került elő nyolc házkutatás során, amikor három bandatagot is elfogtak El Ejido és Balanegra településeken. Továbbá a szállításhoz használt járműveket, autókat, hajókat, motorcsónakokat is lefoglaltak. Az úgynevezett Knight-művelet augusztus elején tovább 12 letartóztatást eredményezett.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »