"Keményen" fogalmazott a miniszter: a zsolnai bírák példája mutatja, "reformokra" van szükség

"Keményen" fogalmazott a miniszter: a zsolnai bírák példája mutatja, "reformokra" van szükség

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter úgy véli, a zsolnai bírók őrizetbe vétele is azt mutatja, hogy meg kell reformálni az igazságszolgáltatást. Ezt a szerdai kormányülésen jelentette ki a tárcavezető, aki annak fényében, hogy a tulajdonképpen a kerület vezető bírái keveredtek igen komoly korrupciós botrányba, talán túlzottan finoman is fogalmazott.

„Ki kell vizsgálni az összes, az igazságszolgáltatás területén felmerült korrupciógyanús ügyet. Minél előbb meg kell ismernünk a vizsgálatok eredményeit, hogy tisztában legyünk a helyzettel” – mondta az igazságügyi miniszter. Hozzátette továbbá, ezek az esetek is azt mutatják, hogy rendszerszintű intézkedésekre van szükség.

Hírdetés

„A tervezett intézkedések kapcsolódnak az új bírósági szervezetrendszerhez, amely gyorsabb és jobb bírósági döntéseket jelent” – magyarázta Kolíková.

Szerinte a tervezett intézkedések bevezetése a „korrupciós összeköttetések megszakadását” fogja eredményezni. „Úgy vélem, most kiderült, hogy éppen ilyen változásokra van szükség Szlovákiában” – zárta Kolíková.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »