Kemény csatára számít a Sepsi SIC: a háromszékiek menedzsere szerint bármi megtörténhet az Európa-kupa csoportkörében

Kemény csatára számít a Sepsi SIC: a háromszékiek menedzsere szerint bármi megtörténhet az Európa-kupa csoportkörében

Kemény meccsekre készül a Sepsi SIC női kosárlabdacsapata az Európa-kupában. Az orosz és török együttesekkel összesorsolt háromszéki együttes csütörtökön hazai pályán kezdi a nemzetközi tornát.
Szezonrajtra kész a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata az Európa-kupában, ahol csütörtökön az orosz WBC Enisey csapatát fogadja az első fordulóban. Mellettük még két török együttes, a Mersin BSB és az Orman Genclik szerepel ebben a D csoportban.

A második számú kontinentális klubtorna hivatalos honlapja alapján a mezőnyben szereplő legjobb játékosok egyike épp a Mersinben játszik. Ő a litván Gintare Petronyte, aki az elmúlt idényben a Galatasaray gárdájával nyerte meg a sorozatot. De persze az Enisey és a Genclik is felvonultat erős kosarasokat, így a kvartettjéből tavaly továbbjutó Sepsi SIC-nek nehéz feladata lesz idén a nemzetközi porondon.

A háromszékiek csapatmenedzsere, Rusz István lapunknak rámutatott, hogy

Hírdetés

ez a keleti konferencia minden évben erősebb, mint a nyugati, ezért csakis kemény meccsekre lehet számítani ebben a török és orosz csapatokkal teljes négyesben.

A mai ellenfél például az országos bajnokságában negyedik lett, három euroligás együttes mögött. „Fel vagyunk rá készülve, de meglátjuk, mit hoz a mai meccs. Nem kis falat, de teljes csapattal tudunk felállni, nincs sérült játékosunk” – mondta. Megjegyezte, tapasztalatban nincs hiány, de minden szezon más, ezért mindig valami újra kell felkészülniük. A hazai élvonalbeli bajnokság rendszerének átalakítása sem befolyásolja szerinte a nemzetközi szereplésüket, mivel úgy érzi, hogy eddig már többször is előfordult, hogy miközben nehéz meccsre készültek, végül könnyű lett, vagy éppen fordítva. „Nem tudunk ebbe belemenni. Minden meccset külön kell kezelni” – vélekedett.

Az Európa-kupa csoportköréből a kvartettek első két helyezettje, továbbá a két legjobb harmadik helyezett jut tovább.

Rusz szerint saját négyesükben nehéz lenne erősorrendet felállítani. „Bármi megtörténhet, szerintem az utolsó egy-két fordulóban fog eldőlni a teljes csoportsorrend” – tette hozzá. Megjegyezte, bár nyilván szeretnének továbbjutni, egy ilyen nehéz mezőnyben ezt nem tudná konkrét célként megfogalmazni, ezért Zoran Mikes edző tanítványai felé az elvárás az, hogy nyerjenek meccseket.

A keretük, mint ismeretes, átalakult nyáron, ezért Rusz elmondása alapján még mindig látszik a lányokon, hogy nincsenek összeszokva. „De ez meccsről meccsre egyre jobb, könnyebb lesz. Persze azt szeretnénk, hogy minél hamarabb összekovácsolódjanak, és érezzék egymás a pályán. Reméljük, hogy ez már a mai meccsen megmutatkozik” – ecsetelte. Reményei szerint ezt telt ház előtt mutathatják meg a 19 órakor kezdődő összecsapáson, ezért fel is hívta a nézők figyelmét arra, hogy biztosan jó meccs lesz, amiből szeretné ha „senki sem maradna ki”. „Az Olimpiakosz ellen voltunk talán a legtöbben, 2800 néző a Sepsi Arénában, ha megint ennyien leszünk, az telt háznak számít” – mondta.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »