Kemény Attila megítéléséhez

Tisztelt Államtitkár Úr!

A REÁLIS ZÖLDEK KLUB az ember és a társadalom harmonikus együttélését kívánja segíteni.

Valljuk, a társadalmi csapdák, a zsákutcák csak a fizika a kémia, a biológia és a társadalom törvényeinek, a történelem tapasztalatinak ismeretében és azok következetes alkalmazásával kerülhetők el. KLUBUNK megvalósítandónak tartja a politika, a tudomány és a köznapi gyakorlat harmóniáját. Veszélyesnek látjuk a környezetvédelem leple alatt egyre jobban eluralkodó totalitást, a pótcselekvések propagandáját, a tudomány, a technika és a műszaki értelmiség lejáratását.

Céljaink megvalósulásának elősegítése céljából alapította a KLUB, a Reális Zöld valóság című környezet politikai kiadványt. A Kiadvány 2002. ősszel megjelent számának tisztelet példányát, Államtitkár Úrnak mellékelten küldöm.

Egyúttal emlékeztetem Államtitkár Urat, hogy az Országgyűlés Házában, személyes találkozónk keretében panaszoltam, hogy a nyár óta a Reális Zöld valóság szerkesztőségét a tárca sajtósa nem értesíti, nem hívja meg a tárca által szervezet és megtartott sajtótájékoztatókra.

Korábban a minisztérium sajtóosztálya minden alkalommal fax távirat formájában értesítette szerkesztőségünket a tárca által megrendezésre kerülő sajtótájékoztatók időpontjáról, minisztérium civileket érintő rendezvényeiről.

Kérdésem arra irányul, sikerült-e Államtitkár Úrnak intézkednie, hogy a korábbi gyakorlat szerkesztőségünket illetően visszaálljon.

Várom Államtitkár Úr szíves válaszát.

Budapest, 2002. november 12-én

Hírdetés

Tisztelettel: Juhos László

Kedves Laci

Javaslom az alábbiak átnézését.

Részlet Kemény Attila megítéléséhez.

http://www.hidrologia.hu/vandorgyules/32/dolgozatok/word/0912_korosmezei_andras.pdf

Oldalról részlet.

A versenytársak által bebetonozottan állami tulajdonúnak hitt VITUKI-ingatlant trükkösen szerezte meg a Wallis. A 3 milliárd forint értékűre becsült telekre először – még 2006 elején – arcátlanul alacsony, 860 millió forintos vételi ajánlatot tett. A VITUKI akkori vezérigazgatója, Kemény Attila elutasította a megkeresést – csakúgy mint az azzal szinte egy időben érkező TriGránit- és Leisztinger-ajánlatot –, mondván, nyílt pályázatot szeretne a magasabb ár reményében. A Wallis ekkor cselhez folyamodott. Az osztatlan közös tulajdonban lévő terület egyik birtokosától, a Mertcontrol Kft.-től megvásárolta annak 2 hektáros tulajdonrészét, és ezzel elővásárlási jogot szerzett a VITUKI által értékesíthető 7,4 hektárra. Vagyis a 2006-ban ellenállása miatt elbocsátott Keményt váltó Kari Attila által sebtében kiírt pályázat már csupán formális volt, a telket a Wallis vihette el alig több mint 1 milliárd forintért.

A cikket pdf-ben mellékelem.

Tisztelettel:

Pálos László

0912 Korosmezei Andras by on Scribd


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »