Kellemes zöld oázissal bővül Pozsonypüspöki – KÉPEKKEL

Kellemes zöld oázissal bővül Pozsonypüspöki – KÉPEKKEL

A kotrógépek már megkezdték a munkát, az építkezési anyagok készen állnak, így két hónap múlva elkészülhet a zöld oázis, amely a pozsonypüspöki lakosok és a városrész látogatóinak pihenésére szolgál majd.

„Csodaszép! Gyönyörű! Fantasztikus!” – ilyen és hasonló hozzászólások olvashatóak a közösségi oldalon azoktól az olvasóktól, akik megpillantották Pozsonypüspöki új zöld oázisának látványterveit.

A kellemes hangulatú, pihenésre szolgáló zöld oázis Árokköz (Medzi jarkami) területén épül meg,

és a városrészben ismert repülőcsészealj formájú alkotás közelében kap helyet. A zöld oázist színes virágágyasok, szökőkút és ülőhelyek alkotják majd, és a jövőben minden korosztály számára lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre.

Hírdetés

„Városrészünkben még mindig sok olyan hely van, amelyek hosszú ideje nem teljesítik céljukat, és revitalizációt igényelnének.

– informált Pék Zoltán, Pozsonypüspöki polgármestere közösségi oldalán.

A pihenésre szolgáló zónák a Lotyšská, Bieloruská és Estónska utcák között alakulnak meg. A zöld oázisok kialakításával kapcsolatos munkálatok már a napokban elkezdődtek, és vélhetőleg két hónap múlva fognak befejeződni.

A polgármester kérte az érintett terület lakosainak türelmét a jelenleg is zajló munkálatok miatt.

„Bízom abban, hogy ez a projekt, a klímaváltozás hatásainak enyhítése mellett, a környezet minőségének javításához is hozzájárul majd, és ezáltal javítja a lakosok életminőségét is” – mondta Pék Zoltán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »