Kelj fel! Krisztus téged hív! – Fiatalokról és fiataloknak szóló szimpóziumot szervezett a CCEE

Kelj fel! Krisztus téged hív! – Fiatalokról és fiataloknak szóló szimpóziumot szervezett a CCEE

„Kelj fel! Krisztus téged hív!” mottóval fiatalokról szóló szimpóziumot szervezett az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) október 20. és 23. között Krakkóban. Az eseményen Európa szinte minden országából jelen voltak püspökök, papok, és természetesen döntő többségben fiatalok. Hazánkat Németh István, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye papja képviselte. Az ő beszámolóját olvashatják.

Az együtt töltött négy nap igazi jellegzetessége volt, hogy ez a rendezvény nem csupán a fiatalokról akart tudományos keretek között szólni, hanem a programok főszereplői maguk a fiatalok voltak, akik együtt gondolkodtak és beszélgettek a Christus vivit pápai dokumentum iránymutatása szerint.

Lehetőség nyílt arra az előadások között, hogy egyes fiatalok sorsát, az Istennel való kapcsolatát és az Egyházon belüli életét hallgassák meg a résztvevők. A tanúságtevők Európa valamennyi szegletéből érkeztek: Ukrajnától Spanyolországig, Norvégiától Máltáig mondták el életük legnagyobb fordulópontjait – így színes és széles spektrumot mutatott be a fiatalok helyzetéről és valóságáról ez a szimpózium.

A tanúságtételek mellett a közös gondolkodás és a beszélgetés is fontos része volt rendezvénynek; a fiatalok megosztották egymással ötleteiket, örömeiket, aggodalmaikat és félelmeiket az ifjúság helyzetéről az Egyház közösségében.

A szimpózium fénypontja a közös ünneplés volt a Krakkói Főegyházmegyével Szent II. János Pál pápa ünnepe alkalmával: európai fiatalok együtt adtak hálát az Egyházért és imádkoztak egymásért.

Hírdetés

Ez a pár nap talán lendületet adott minden résztvevőnek, hogy visszatérve országába még nagyobb lelkesedéssel keresse a lehetőségeket arra, hogy Isten hogyan működik a fiatalokon keresztül is.

Forrás: MKPK Ifjúsági Bizottsága

Szöveg: Németh István

Fotó: Krakkói Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »