Kelj fel imádkozni akkor, amikor Don Bosco örökre elaludt!

Kelj fel imádkozni akkor, amikor Don Bosco örökre elaludt!

Hagyomány, hogy a szalézi fiatalok és Don Bosco barátai Bosco Szent János halálának időpontjában, január 31-én hajnalban 4.45-kor elmondanak egy imát. Az óbudai szaléziak a rendalapító égi születésnapjára emlékezve idén is meghirdették a hajnali imát.

Don Bosco 1888. január 31-én hajnali 4.45-kor halt meg. A hajnali imádságban részt vevők január 30-án lefekvéskor 4.44-re állítják be az ébresztőórát, és január 31-én 4.45-kor egyénileg, röviden hálát adnak Istennek Don Boscóért, majd folytathatják tovább az alvást. „Ez a pillanat olyan, mintha mi is ott lennénk abban a szobában, Valdoccóban, Don Bosco betegágya mellett.” Idén ezen az éjjelen lesz Don Bosco halálának 131. évfordulója.

Don Bosco azt kérte a fiataloktól, hogy imádkozzanak érte, és ezt megteszik ma is. Mivel szentként már nincs szüksége az imákra, ezért ez a hajnali pillanat a hála kifejezése Istennek a szalézi rend alapítójáért, illetve az imádkozók kérhetik az ifjúság szentjének közbenjárását.

Hírdetés

A kezdeményezéshez, amit a Facebook közösségi oldalon is meghirdettek, évről évre egyre többen csatlakoznak. A szervezők bátorítanak minden Don Bosco-tisztelőt, hogy vegyenek részt a közös imádságban.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »