Kelet-Ukrajnában harcolt katonától követelt kenőpénzt egy vámos Kárpátalján

A magasabb rangú ellenőr 1600 euró összegű kenőpénzt követelt a katonától. A rendőrök a pénz elfogadása után tartóztatták le a vámost.

A 42 éves vámos bűnrendszert alakított ki, melyben bizonyos összegért cserébe értékes tárgyakat engedett át a határon vámdíjmentesen – írja a Zakarpatszkij Korrespondent.

A korrupció miatt Nyugat-Ukrajna katonai ügyészsége büntetőeljárást indított a korrupt tisztviselő ellen. A bírósági tárgyalást megelőző vizsgálat keretein belül a gazdaságvédelmi rendőrök feljegyezték az 1600 euró összegű jogtalan előny követelését a terrorellenes műveletek területén (ATO) harcoló katonától. A tisztviselő csak a pénz egy részét kapta meg.

Október 12-én a rendőrök letartóztatták a határátkelőhely magasabb rangú ellenőrét. A nemzetközi ellenőrző ponton a vámos a katonától 1100 euró összegű kenőpénzt kapott meg.

Az ügyben folyik a nyomozás.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kenőpénzt ajánlott a kárpátaljai határőrnek egy román férfiKijev szerint Larry King amerikai tévés is kapott kenőpénzt Janukovics ukrán exelnök pártjátólKenőpénzt követeltek az ukrán rendőrök egy kábítószer-csempésztőlRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›UngvárCímkék: kenőpénz, korrupció, Ukrán Állami Határszolgálat, vámosok, ukrán katonák, ukrán hadsereg, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »