Kelendőek "Francia"országban a marokkói csecsemők

Felgöngyölített a marokkói rendőrség egy bűnbandát, amely 1-2 ezer euróért (nagyjából 300-600 ezer forintért) újszülött csecsemőket adott el franciaországi családoknak – jelentette pénteken az Asszabah című helyi napilap.

A bűnözői hálózatot egy franciaországi lakhellyel rendelkező, válófélben lévő marokkói nő vezette, aki az észak-afrikai országban nincstelen, állapotos nőkkel lépett kapcsolatba, és pénzt ajánlott nekik születendő gyermekükért cserébe, akiket aztán a nevére íratott.

Feltehetőleg azt is megígérte "ügyfeleinek", hogy rendszeresen hírt kapnak majd gyermekeikről és később találkozhatnak is velük. Az újszülötteket azután Franciaországban 1-2 ezer euróért eladta.

A hatóságok legalább két olyan "adásvételről" tudnak, amely a marokkói nő vezényletével zajlott le, akinek minden bizonnyal több cinkostársa is lehet az anyakönyvvezetői hivatalnál, ahol meghamisították az eladásra szánt gyerekek dokumentumait.

Az ügy azután robbant ki, hogy az egyik áldozat édesanyja egyszer csak minden kapcsolatot elvesztett kisfiával, majd a közvetítő arról tájékoztatta, hogy ez azért van, mert a gyermek meghalt Franciaországban és már el is temették. Az anya azonban hiába kért erről bizonyítékokat, így végül feljelentést tett.

Ráadásul a közvetítőnő férje később elárulta az anyának telefonon, hogy a kisfia jól van, és egy francia család neveli.

A csempészbandát vezető nőt Marokkóban, az egyik szokásos útvonalán vették őrizetbe, miután olyan útlevéllel igazolta magát, amelyből hiányzott négy oldal. A hatóságoknak ezt azzal magyarázta, hogy a férje így akarta megakadályozni, hogy visszatérjen Franciaországba.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »