Kelemen Hunor: Jövő héttől meg kell próbálni helyreállítani a koalíciót

Kelemen Hunor: Jövő héttől meg kell próbálni helyreállítani a koalíciót

Jövő héttől meg kell próbálni helyreállítani a kormánykoalíciót – jelentette ki Kelemen Hunor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szombati kongresszusán mondott beszédében.

Az RMDSZ elnöke leszögezte, természetes, hogy a két alakulat képviselői részt vesznek egymás kongresszusán, hiszen a kollegialitáson túlmenően az RMDSZ és a PNL egyaránt tagja az Európai Néppártnak, partnerek a kormánykoalícióban és a parlamentben, és fő céljaik is ugyanabba az irányba mutatnak. „Lehetnek és vannak is vitáink, de az évek során megtanultuk, hogy egy koalícióban türelemre, megértésre és természetesen kompromisszumokra van szükség” – fogalmazott Kelemen.

Hírdetés

A szövetségi elnök hangsúlyozta, a politika elsősorban a polgárokról és nem a politikusokról szól, és 13 évnyi politikai instabilitás és kiszámíthatatlanság után az embereknek óriási elvárásaik vannak a kormánnyal szemben.

A kongresszusi küldöttekhez szólva rámutatott, az elnökválasztás napja „a maga izgalmával és nyüzsgésével” hamar eltelik, a koronavírus-járvány, az áremelkedések, a demográfiai válság vagy a tanügyi gondok jelentette problémák azonban nem szűnnek meg, ezekre megoldást kell találni, és ennek a felelőssége közös.

„Jövő héttől meg kell próbálnunk újraépíteni a koalíciót. Mindent félre kell tennünk, mert nem egymás ellen, hanem az idővel versenyzünk” – nyomatékosította Kelemen Hunor. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »