Kelemen Hunor javasolni fogja, hogy az RMDSZ is szavazza meg a bizalmatlansági indítványt

Kelemen Hunor szerdán azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy az RMDSZ megszavazza majd a kormány ellen benyújtani tervezett bizalmatlansági indítványt, mivel a kormány az adminisztrációs és politikai felkészületlenségéről tett tanúbizonyságot az úzvölgyi események kapcsán.

Az RMDSZ elnöke azt nyilatkozta, hogy látta a szöveget, elküldték azt neki a PNL-s kollégái és volt néhány javaslata is. Állítása szerint szerdán találkozott a PNL képviselőivel, és azt állítja, hogy ők is hozzá fognak járulni a bizalmatlansági indítvány szövegéhez, és majd meg is fogják szavazni azt.

Hírdetés

Az RMDSZ elnöke ugyanakkor elmondta, hogy még nem hozták meg hivatalosan a döntést a szavazást illetően, mivel arról mindig a bizalmatlansági indítvány szavazása előtt dönt a testület, de ő javasolni fogja, hogy a bizalmatlansági indítvány megszavazásával szankcionálják a kormányt.

Dan Barna, az USR elnöke azt nyilatkozta a múlt héten, hogy ők valószínűnek tartják, hogy az ellenzéki pártok ezen a héten be fogják nyujtani a kormány leváltását célzó bizalmatlansági indítványt.

Cikkünket frissítjük!

(mediafax.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »