Kelemen Hunor: hidroxiklorokin érkezhet Magyarországról a romániai kórházakba

Kelemen Hunor: hidroxiklorokin érkezhet Magyarországról a romániai kórházakba

“Húsvét előtt két jó hírt szeretnék megosztani. Az RMDSZ kérésére a magyar kormány lehetővé tette, hogy a romániai kórházak is hozzájussanak egy fontos gyógyszerhez, amellyel sok helyen kezelik a fertőzötteket. A napokban gyorssegély érkezik Magyarországról – maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, fertőtlenítőszereket kértünk. Ezeket az erdélyi magyarok lakta megyékbe juttatjuk el azokhoz, akik az élvonalban küzdenek a járvánnyal, egészségügyi dolgozóknak, családorvosoknak” – jelentette be Facebook-oldalán Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, aki megköszönte a segítséget Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek.

Mint a videóüzenetből kiderül, a gyógyszer esetében a hidroxiklorokin-szulfátról van szó, aminek eddig az exportját a magyar kormány betiltotta, de most az RMDSZ kérésére feloldották ezt, és így a romániai kórházakba is kerülhet ebből a gyógyszerből.

Hírdetés

“Ismételten arra kérek mindenkit, hogy tartsuk be az előírt rendelkezéseket és óvintézkedéseket. Tudom, különösen nehéz ez húsvétkor, amelyet szeretteinkkel töltenénk. Idén fejezzük ki szeretetünket azzal, hogy nem tesszük ki őket a fertőzés veszélyének. Áldott húsvéti ünnepet kívánok. Vigyázzunk egymásra!” – áll Kelemen üzenetében.

(rmdsz-tájékoztató/hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »