Kelemen Hunor Bãsescuról: „Nem bízom Petrovban”

Kelemen Hunor Bãsescuról: „Nem bízom Petrovban”

A PNL azokra a pĂĄrtokra ĂŠpĂ­ti fel sikerĂŠt a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny elfogadĂĄsa utĂĄn, akiknek a „vĂŠrĂźkben van az ĂĄrulĂĄs” – nyilatkozta Traian Băsescu. Az egykori ĂĄllamfő szerint ezek a pĂĄrtok az RMDSZ, az ALDE ĂŠs a Victor Ponta vezette Pro RomĂĄnia pĂĄrt, akiknek a vezetői mindig is elĂĄrultĂĄk a szĂśvetsĂŠgeseiket.

„KĂŠrdem ĂŠn, ha sikerrel jĂĄr a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny, hogyan fognak egyezkedni ezek a gazemberek” – nyilatkozta Băsescu a hĂĄrom politikai alakulat elnĂśkĂŠre cĂŠlozva.

A PMP egykori elnĂśke szerint a sikeres bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnynak egyĂŠbkĂŠnt Victor Ponta lesz majd a legnagyobb nyertese, aki ezzel a maga oldalĂĄra tudja ĂĄllĂ­tani a PSD-s politikusok nagy rĂŠszĂŠt.

Băsescu kijelentéseire a hétvégén egy Aradon tartott sajtótájékoztatón reagált Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki elmondta, hogy nem bízik meg abban a személyben, aki tíz évig volt Románia elnöke, és akiről utólag bebizonyosodott, hogy besúgó volt.

„Nem bĂ­zom Petrovban”- jelentette ki az RMDSZ elnĂśke, utalva arra, hogy a bukaresti fellebbviteli bĂ­rĂłsĂĄg dĂśntĂŠse szerint Traian Băsescu annak idejĂŠn egyĂźttmĹąkĂśdĂśtt a SzekuritĂĄtĂŠval, amelynek jelentĂŠseket Ă­rt.

Hírdetés

Kelemen Hunor azt nyilatkozta, hogy ősszel mindenki javasolt egy paktumot – nyilvĂĄn politikai cĂŠlbĂłl.

„Szerintem ebben az időszakban, az ĂĄllamelnĂśk-vĂĄlasztĂĄs előtt csak egyetlen dologban kellene megĂĄllapodnia minden jelĂśltnek. Meg kell egyeznĂźnk abban, hogy szemĂŠlyek elleni tĂĄmadĂĄsok ĂŠs sĂŠrtĂŠsek nĂŠlkĂźli kampĂĄnyt folytatunk, ĂŠs megprĂłbĂĄljuk visszaadni a tĂĄrsadalomnak a bizalmĂĄt a politika, kĂśzĂŠlet irĂĄnt. BeszĂŠljĂźnk jĂśvőkĂŠpről, arrĂłl, hogy milyen orszĂĄgot akarunk”- nyilatkozta az RMDSZ elnĂśke.

A parlament október 10-Ên csßtÜrtÜkÜn tart majd szavazåst a Viorica Dăncilă miniszterelnÜk Ês kormånya ellen benyújtott bizalmatlansågi indítvånyról, amelyet 237 tÜrvÊnyhozó írta alå. Amennyiben a parlament kÊt håzånak egyßttes szavazåsån 233 tåmogató szavazat ÜsszegyŹl, a bizalmatlansågi indítvåny sikerrel jår Ês a Dăncilă-kabinet megbukik.

Az RMDSZ korábban már többször is jelezte, hogy a 30 képviselője és szenátora aláírta a bizalmatlansági indítványt és meg is fogja szavazni. (hírszerk.)

NyitĂłkĂŠp: Știrile PRO TV


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »