Kelemen: Cioloșnak nem sikerült helyreállítania a minimális bizalmat

Kelemen: Cioloșnak nem sikerült helyreállítania a minimális bizalmat

Dacian Cioloș miniszterelnök-jelöltnek nem sikerült helyreállítania azt a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a PNL-USR-RMDSZ-koalíció újraalakítását – jelentette ki pénteken Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke szerint jelen helyzetben három lehetősége maradt az USR elnökének: vagy visszaadja a megbízatást az államelnöknek, vagy a kormánybuktatáshoz összehozott PSD-USR-AUR szövetséggel alakít kormányt, vagy egyszínű USR-kormányhoz kéri a parlament támogatását.

Hírdetés

„Az RMDSZ továbbra is azon az állásponton van, hogy a hatalmi technikai taktikázások helyett a társadalom valós problémáira figyelve mielőbb egy olyan kormány beiktatására van szükség, amely rövidtávon kizárólag a járványügyi problémákra, az energiaárak okozta gondok orvoslására és a jövő évi költségvetés elkészítésére koncentrál” – fogalmazott Kelemen egy Facebook-bejegyzésben.

A szövetségi elnök hozzátette, a politika számukra „mindenekelőtt szolgálat, a közjó keresése és képviselete, az emberek életének biztonságossá tétele és az életfeltételek javítása”.

„Ezeket az elveket követve képviseljük a kormányzati munkánkkal a romániai magyar közösséget és minden romániai polgárt, amíg lehetőségünk van rá” – zárta bejegyzését Kelemen Hunor. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »