Kelebiánál fogták el a fojtogató afgán férfit

Kelebiánál fogták el a fojtogató afgán férfit

Egy Belgrádba tartó gyorsvonaton fogták el, a kelebiai határállomásnál szállították le a szerelvényről azt az afgán férfit, aki még augusztus 30-án Németországban megfojtotta a feleségét – írta szerdán a hirado.hu

A gyilkosság a Szászország tartományban lévő Hoyerswerda város egyik munkásszállóján történt.

Az eddigi adatok szerint a 32 éves afgán férfi veszekedett a feleségével, majd fojtogatni kezdte, amit csak akkor hagyott abba, amikor a nő holtan esett össze.

A gyilkosság után magához vette négy kiskorú gyermekét és elmenekült a helyszínről.

A férfi a gyerekekkel Ausztria felől érkezett Magyarországra és Belgrádba utaztak tovább. Kelebiánál a rendőrök igazoltatták és mivel nem volt náluk semmilyen papír, leszállították őket a vonatról.

A hirado.hu információi szerint a férfi személyazonosságának ellenőrzése érdekében a Terrorelhárítási Központ felvette a kapcsolatot a Frontex Európai Határőrizeti Ügynökséggel, ahonnan jelezték, hogy a férfit már keresik a német rendőrök.

A Németországban kiadott elfogatóparancs alapján a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte a férfi átadási letartóztatását.

Póta Péter, a törvényszék szóvivője a hirado.hu-nak azt mondta, az afgán férfit a német rendőrség emberölés miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni.

Négy kiskorú gyermekét a fóti gyermekvárosban helyezték el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »