Kedvezőtlen a kép Hillary Clintonról Edward Klein könyvében

Kedvezőtlen képet fest Hillary Clinton demokrata elnökjelölt pályafutásának elmúlt évtizedéről Edward Klein amerikai újságíró könyve, amely a napokban jelent meg magyarul Miért nem szerethető Hillary? címmel az Atlantic Press Kiadó gondozásában.

Bokor Pál, a kiadó főszerkesztője a kötetet jellemezve az MTI-nek elmondta: az 1977 és 1987 között a The New York Times Magazine főszerkesztőjeként is dolgozó Edward Klein szerteágazó kapcsolatrendszerét és autentikus forrásait felhasználva alapos kutatómunkával írta meg a Hillary Clinton karrierjének elmúlt 10 évét tárgyaló legújabb könyvét, amely “a komoly tényirodalom és a pletyka határán áll”, azonban a benne megfogalmazott állítások “túlnyomó többsége igaz”.

A szerző – aki korábban több könyvet is írt már Hillary Clintonról és más amerikai politikai szereplőkről – egyebek mellett mizantróp, robbanékony és nehezen kedvelhető személyiségként írja le a demokrata politikust, akit várhatóan hivatalosan is elnökjelöltnek választanak a párt jövő heti konvencióján, így esélye van arra, hogy az Egyesült Államok történetének első női elnöke legyen. Edward Klein értelmezése szerint Hillary Clinton – aki hosszú időn át próbálkozott “szerethetőségi” tréningek alkalmazásával – politikai pályája kizárólag férje, Bill Clinton korábbi amerikai elnök segítségével ívelhetett magasra, a külügyi tárca élén 2009 és 2013 között pedig egyértelműen kudarcot vallott.

Bokor Pál hangsúlyozta: az eredeti nyelven 2015-ben megjelent könyv egyértelműen az amerikai republikánus politikai oldal nézőpontját tükrözi, ugyanakkor a benne foglalt ismeretanyag – a szerző nem csupán a Republikánus, hanem a Demokrata Pártban, sőt a Clinton-házaspár közvetlen környezetében is komoly kapcsolatokkal bír – nélkülözhetetlen mindazok számára, akik tudni szeretnék mi történt az amerikai politikában az elmúlt időszakban, beleértve az elnökválasztási kampány belső történéseit is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »