"Kedves Szülők!" – azonnal lépni kell a jó nyári táborok ügyében

"Kedves Szülők!" – azonnal lépni kell a jó nyári táborok ügyében

Sok szülő ma már nem elégszik meg a napközis táborokkal, olyan nyári programot keres a gyerekének, amely készségfejlesztést is garantál – mondta az InfoRádióban a Táborfigyelő vezetője, Tóth Béla, aki azt tanácsolja, még húsvét előtt foglalni kell, a legnépszerűbb táborok gyorsan “fogynak”.

A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást keres a gyermekének a nyári táborban, hanem a gyermek fejlesztését is elvárja. Mint Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője az InfoRádióban elmondta, a szülők több mint 20 százaléka már ilyen tábort keres.

“A készségfejlesztő táborokban kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok, a gyerekek azt érzik a célirányos feladatok végrehajtásakor, hogy vidáman játszanak.

Ebből következően abszolút motiváltak maradnak, és minden nap örömmel mennek a táborba” – sorolta Tóth Béla.

Hírdetés

Szerinte a motiváltság és a jókedv segít abban, hogy az egyes fejlesztések végbe tudjanak menni a gyermekekben, akiknek fontos, hogy kialakuljon a problémamegoldó és a stresszkezelő képessége, fejlődjön az önbizalma és a kommunikációs készsége.

Ezen kívül nagyarányú érdeklődés fordul a “mozgásos” táborok iránt is.

A tábor nem “nyári iskola”.

“Nem iskolapadból iskolapadba ültetjük a gyermeket,

teljesen más struktúra, létszám, foglalkozástípus választható a táborokban, ezek a foglalkozások játékosak, a nyelvi táborok pedig beszédcentrikusak, összefoglalóan pedig sikerorientáltak” – mondta Tóth Béla, aki azt javasolja, ezekben a napokban döntsenek a szülők és a gyerekek és foglaljanak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »