Kedves kis nyilatkozatokkal illette egymást Orban és Dan Barna

Kedves kis nyilatkozatokkal illette egymást Orban és Dan Barna

Orban az USR-vel való tárgyalást követően: az én nézőpontomból úgy tűnik, hogy megegyeztünk

A kormányalakításra felkért Ludovic Orban úgy nyilatkozott, hogy több kérdésben is sikerült közös nevezőre jutnia a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőivel pénteki tárgyalásuk alkalmával.

Orban kijelentette, támogatja az USR-nek azt a célkitűzését, hogy a Büntetőügyesek nélküli közéletet című kezdeményezés törvényjavaslatként kerüljön fel a parlament napirendjére, valamint azt is, hogy nyújtsanak be indítványt a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének eltörlésére.

Ugyanakkor kĂśrnyezetvĂŠdelmi ĂŠs igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄssal kapcsolatos kĂŠrdĂŠseket is megvitattak, tette hozzĂĄ a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt (PNL) elnĂśke.

„ÁltalĂĄnossĂĄgban az ĂŠn nĂŠzőpontombĂłl Ăşgy tĹąnik, hogy megegyeztĂźnk” – mondta Ludovic Orban az USR kĂźldĂśttsĂŠgĂŠvel folytatott megbeszĂŠlĂŠseket kĂśvetően.

Hírdetés

Barna az Orbannal valĂł tĂĄrgyalĂĄsokrĂłl: a kijelĂślt miniszterelnĂśk “kifejezett nyitottsĂĄgot” tanĂşsĂ­tott

„Kifejezett nyitottsĂĄgot” mutatott Ludovic Orban a pĂŠnteki tĂĄrgyalĂĄsuk sorĂĄn – jelentette ki a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠg (USR) elnĂśke, Dan Barna a megbeszĂŠlĂŠst kĂśvetően.

Barna elmondta, pĂŠnteki tĂĄrgyalĂĄsuk sorĂĄn felvĂĄzolta a kormĂĄnyalakĂ­tĂĄsra felkĂŠrt Orbannak az USR prioritĂĄsait, ĂŠspedig a BĂźntetőügyesek nĂŠlkĂźli kĂśzĂŠletet kezdemĂŠnyezĂŠs tĂśrvĂŠnybe iktatĂĄsĂĄt, a kĂŠtfordulĂłs polgĂĄrmester-vĂĄlasztĂĄst ĂŠs a bĂźntetĂŠs-vĂŠgrehajtĂĄsi jogorvoslat tĂśrvĂŠnyĂŠnek eltĂśrlĂŠsĂŠt, ĂŠs Orban kifejezetten nyitottan viszonyult ezekhez a kĂŠrdĂŠsekhez. JĂśvő hĂŠt elejĂŠn ismĂŠt megbeszĂŠlĂŠsre Ăźlnek Ăśssze – tette hozzĂĄ Barna.

Az USR vezetője azt is elmondta, pártjának az az érdeke, hogy az említett célkitűzések mielőbb a parlament elé kerüljenek.

„Kifejezetten kĂ­vĂĄncsiak vagyunk, melyik politikai pĂĄrt tudna jelenleg a BĂźntetőügyesek nĂŠlkĂźli kĂśzĂŠletet kezdemĂŠnyezĂŠs ellen szavazni” – jegyezte meg Barna.

Arról is beszámolt, hogy a Ludovic Orbannal folytatott tárgyalás során felmerült az uniós biztosjelölt kérdése, és a kijelölt miniszterelnök megerősítette, hogy parlamenti vitát szeretne erről az ügyről, mert fontosnak találja egyrészt a nevesített személy feddhetetlenségét, másrészt széles körű támogatottságát.
(agerpres)
NyitĂłkĂŠp: newsmaker.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »