Keddre tűzték ki Mikulec leváltását célzó rendkívüli ülést – a belügyminiszter támadja Pčolinský képviselőt

Keddre tűzték ki  Mikulec leváltását célzó rendkívüli ülést – a belügyminiszter támadja Pčolinský képviselőt

Keddre (június 15.), reggel 9 órára tűzték ki azt a rendkívüli parlamenti ülést, amelyen az ellenzék ki akarja nyilvánítani bizalmatlanságát Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszterrel szemben. A TASR hírügynökséget a parlamenti iroda sajtóosztálya tájékoztatta. A bizalmatlansági indítványt a Smer-SD nyújtotta be.

A párt amiatt akarja leváltani a belügyminisztert, mert felmerült a gyanú, hogy a rendfenntartó erőkön belül működik egy csoport, amely manipulálta több eset kivizsgálását.

Ez a Smer szerint a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) jelentéséből derül ki, melynek tartalmát korábban Boris Kollár (Sme rodina) házelnök ismertette a parlament zárt ajtók mögött tartott rendkívüli ülésén. Robert Fico, a Smer-SD elnöke a keddi ülésen fel akarja olvasni a SIS székházában tartott csúcstalálkozóról szóló jelentést.

Peter Pčolinský képviselőnek (Sme Rodina) nem szabadna kísérleteznie a rágalmazással és a vizsgálatokba való beavatkozással

Hírdetés

– Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter ezt a közösségi hálón írta ki annak kapcsán, hogy a koalíciós képviselő támogatni kívánja az ellenzék visszahívási javaslatát. Hozzátette, hogy

Pčolinský súlyos összeférhetetlenségben van, és a vádlottal való szoros kapcsolata egyértelműen akadályozza, hogy fenntartsa az objektivitást az ügyben.

A pletyka és a vizsgálatba való beavatkozási kísérletek Mikulc szerint olyan gyakorlatok, amelyek közel álltak az előző kormányokhoz.

Azért jöttünk, hogy véget vessünk ezeknek a praktikáknak. Elértük, hogy teljesítsük azt, amit a választók követeltek tőlünk a választásokon – igazságosság, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, és hogy a „mi embereink” már ne állhassanak a törvények felett. Úgy tűnik maga Pčolinský úr valószínűleg elfelejtette, hogy elkötelezte magát ezen elvek fenntartása mellett, amelyeket a kormány programnyilatkozata is rögzített 

– jelentette ki a miniszter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »