Keddi járványadatok – egy nap alatt újabb 47 ezer oltást adtak be

Keddi járványadatok – egy nap alatt újabb 47 ezer oltást adtak be

A múlt hétfő óta tartó oltási akcióban eddig összesen 831 ezren kaptak vakcinát. Közel kétszáz újabb haláleset jelent meg a statisztikában.

A kedden közölt adatok szerint az elmúlt 24 órában 6390 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg.

Az aktív fertőzöttek száma 185 928 főre emelkedett.

Kórházban 7596 koronavírusos beteget ápolnak, lélegeztetőgépen 513-an vannak.

Ezzel a járvány kezdete óta összesen

  • 1 103 108 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 34 521 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma 882 659 fő.

Hírdetés

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A múlt hétfőn kezdődött és erre a hétre meghosszabbított oltási akcióban eddig összesen 831 ezren vettek fel oltást, közülük 681 ezren már a megerősítő harmadik oltást. Rajtuk kívül 102 ezer eddig oltatlan embert is immunizáltak. Még tart az akció, december 5. vasárnapig akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.

Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltás ismét 80-90 százalékosra képes emelni a védettséget – olvasható a központi tájékoztató oldalon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »