Kedden tárgyalják a Stop Soros törvénycsomagot

A kormány célja, hogy Magyarországot megvédjék a bevándorlástól és a bevándorlást szervezőktől. Nemrég derült ki, hogy a Soros Györgyhöz köthető Helsinki Bizottság az elmúlt években több száz bírósági alkalmazottnak tartott bevándorlókról szóló tréningeket.

Alapjában véve teljesen természetes, hogy egy bíró, vagy a bírói kar folyamatosan szinten tartja tudását, illetve azt igyekszik növelni – fejtette ki az M1 Ma Reggel című műsorában az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Kovács István hozzátette, ugyanakkor azt látni kell, hogyha a bíróság valamiféle ideológia mentén hozza az ítéleteit, aggályok merülhetnek fel, hiszen a bírói függetlenséghez hozzátartozik, hogy mindenféle ideológiától mentesen hozzák meg a határozatokat a bírák.

„Felmerül a gyanú, mivel ezek a szervezetek viszont a szakmaiság álcája mögött egy bizonyos ideológia szolgálatában állnak, ezt nevezhetjük egyébként többféleképpen, a nyílt társadalom eszmeisége az, ami leginkább ezt összefoglalja, illetve maga Soros György is ezt szereti használni” – részletezte Kovácsi István.

Hírdetés

A stratégiai igazgató hozzátette, az elmúlt években láthatóvá vált, hogy ez problémát okoz, mivel a jelenség az ítélkezés függetlenségét sértheti, továbbá ezek a szervezetek burkoltan és direkt módon is befolyásolják az ítélkezést, például egy adott eljárás szereplőjeként. „Az igazi probléma, hogy összeérnek a szálak” – jegyezte meg. Példának hozta a bangladesi migránsok ügyét, ahol ugyanaz a Soros szervezet töltötte be a szakértő szerepét, a védő szerepét, „és gyakorlatilag egy Soros-bíróság hozott egy Soros-ítéletet a Soros szakértői anyagok alapján”. Úgy vélekedett, a magyar bíróságokon ugyanezt a rendszert próbálják megszilárdítani, ami ellen az államnak mindenképp fel kell lépnie, hiszen a jelenség az állam szuverenitását veszélyezteti.

Ezt a fellépést szolgálná a Stop-Soros törvénycsomag, amelynek szigorított formája kedden kerül az Országgyűlés elé.

„Ebben a jogi környezetben egész egyszerűen muszáj egyértelművé tenni, hogy a betelepítés kérdése az szuverenitás kérdés, erről a magyar országgyűlés soha nem mondott le, a szuverenitásnak erről a szeletéről sem, ezért bárkit betelepíteni csak az Országgyűlés jóváhagyásával lehet Magyarországra” – részletezte Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 Ma Reggel című műsorában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »