Kedden találkozik a lemondását követelőkkel a kulturális miniszter

Ľubica Laššáková kulturális miniszter kedden találkozik a kulturális élet azon képviselőivel,akik a lemondását követelő petíció kezdeményezői voltak.

A Laššáková lemondásáról szóló követelésnek 322 kezdeményezője volt, mindannyian a kulturális élet jeles személyiségei. Április 13-a óta mintegy 2000 ember írta alá a petíciójukat. 

Az egyik kezdeményező, Ľubica Orechovská filmproducer elmondta: Peter Pellegrini miniszterelnököt arra kérik, hogy “válasszon a pozícióra olyan embert, aki a szakmai tudásával képes megszerezni a nyilvánosság bizalmát.”

Laššáková készen áll a konstruktív párbeszédre a lemondását követelőkkel. A miniszter szavai szerint a megbeszélés témái “praktikus dolgok. Azaz hogy hogyan tudnák ők segíteni a kultúrát.”
 

Ľubica Laššáková a kormányváltáskor érkezett a posztra, előzőleg a Smer-SD megyei alelnöki posztját töltötte be Besztercebányán. Újságíróként végzett, 20 éven át a Szlovák Rádió riportere és szerkesztője volt. A kulturális élet szereplői számára szinte ismeretlen.

Pár nappal a kinevezése előtt a Denník N-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a “harmadik szektor” túlságosan gazdag, és hogy a forrásai “óceánon túi pénzből származnak”, tvábbá célzott Soros György esetleges befolyására. Szavai miatt március 21-én bocsánatot kért Andrej Kiska köztársasági elnöktől. 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »