Kedden meneszti Cioloº a kulturális minisztert

Dacian Cioloş miniszterelnök szombat este Facebook-oldalán közölte, hogy kedden fogja meneszteni funkciójából Vlad Alexandrescu kulturális minisztert, és javaslatot is akkor fog tenni Klaus Johannis államfőnek az új tárcavezető személyét illetően.

Cioloş üzenetében arra a szombaton kiszivárgott levélre is reagált, amelyet Alexandrescu írt, és amelyben arra panaszkodik, hogy a kormányon belül is sok ellenséget szerzett magának a plágium miatt visszavont doktori címekkel, valamint a Verpespatakkal kapcsolatos állasfoglalásával is.

Cioloş üzenetében sajnálatát fejezi ki, hogy Alexandrescu “így fejezi be” tevékenységét, és felteszi a kérdést, ha a kulturális miniszter valóban azokkal a problémákkal szembesült, amelyeket a kiszivárgott levélben megnevezett, akkor miért nem beszélt róla akár neki, vagy akár a kormányüléseken.

A miniszterelnök több forrás szerint is a bukaresti operában kitört botrány miatt kérte Alexandrescu lemondását. A bukaresti operában április elején új főigazgatót neveztek ki, aki rögtön felmentette a világhírű Johan Kobborg dán koreográfust és balettművészt a művészeti igazgatói tisztségből. Ezután az új főigazgatót és a koreográfust támogató művészek között éles vita bontakozott ki. (mediafax)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »