Kedden még fűtött az E-Star Gyergyószentmiklóson

Kedden még fűtött az E-Star Gyergyószentmiklóson

Bár az E-Star távhőszolgáltató továbbra sem tudott megegyezni a szerződésbontás feltételeiről Gyergyószentmiklós önkormányzatával, kedden még nem voltak problémák a fűtéssel a székelyföldi városban, a csapokból pedig meleg víz folyt.

futotest_b

Dácz Gábor, az E-Star erdélyi vezetője hétfőn még azt mondta, csak annyi fűtőanyaggal rendelkeznek, amennyi a hétvégén megtapasztalt, csökkenetett üzemmód mellett kedd estig elég. Ennek ellenére kedden este mindenhol forrók voltak a fűtőtestek.

Eközen kiderült, az E-Star átiratot is küldött az önkormányzatnak, amelyben leszögezi: a cég elhatározta, hogy január 11-én végérvényesen elzárja a csapokat, és szerdán délelőtt a szolgáltatás azonnali átvételére hívja az önkormányzatot. A város önkormányzata egyébként korábban a prefektúrát és a belügyminisztériumot is tájékoztatta arról, hogy fennáll a veszélye a szolgáltatás megszüntetésének, és így 3500 család fűtés nélkül marad. Azt is közölték, hogy egy ilyen rendkívüli esetben olyan lépéseket kell megtennie a városvezetésnek, amely nincs összhangban a törvényekkel. Azaz számos szükséges procedúra átugrásával kell átvennie és működtetnie a rendszert az önkormányzatnak.

„A prefektus álláspontja is az, hogy semmiképpen nem szabad a várost fűtés nélkül hagyni” – mondta el szerdán Nagy Zoltán polgármester. Az elöljáró szerint az E-Starnak az a célja, hogy a városháza határidő előtt vegye át a szolgáltatást. A városvezetés azonban fenntartja az álláspontját, hogy a szolgáltatás kiadásáról szóló szerződés érvényben van, mivel a bíróság nem döntött még ebben a kérdésben. „A szolgáltatást át fogja venni az önkormányzat, de csak márciusban. Nagyon fontos, hogy minden egyes előírást betartva történjen meg az átvétel úgy, hogy a későbbiekben semmilyen jogi probléma ne merülhessen fel ennek kapcsán” – szögezte le Nagy Zoltán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »