Kedden átadják a forgalomnak a Szászsebes-Torda autópálya-szakaszt

Kedden átadják a forgalomnak a Szászsebes-Torda autópálya-szakaszt

Átadják a forgalomnak kedden délután a Szászsebes és Torda közötti autópálya kettes szakaszát – jelentette be hétfőn a bukaresti szállításügyi miniszter. Másfél kilométeren forgalomkorlátozás lesz, csak egy sávon közlekedhetnek majd a járművek.

Kedden átadják a forgalomnak a Szászsebes-Torda autópálya-szakaszt, szalagvágás azonban nem lesz

Képünk illusztráció • Haáz Vince

Hírdetés

Sorin Grindeanu rámutatott, miután pénteken személyesen tájékozódott a helyszínen a Szászsebes és Torda közötti autópálya kettes szakaszának munkálatairól, hétfőn behívatta a minisztériumba a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vezetőjét. Mint kiderült, már csak néhány kisebb tennivaló maradt hátra, így kedden átadhatják a forgalomnak az autópálya-szakaszt. Hozzátette, minden biztonsági intézkedést meghoztak, egy kilométeren azonban forgalomkorlátozás lesz érvényben, ezen a szakaszon csak egy sávon haladhat a forgalom. Sajtótájékoztatóján a miniszter nyomatékosította, kedden átveszik a munkálatokat, szalagvágás azonban nem lesz, mert „most nincs helye az ünnepélyeskedésnek”.

Később a szaktárca közleményben megerősítette, hogy kedden megnyitják a sztrádaszakaszt a forgalom előtt. A tájékoztatás értelmében Vajasd környékén, ahol egy földcsuszamlás problémákat okozott, egy 1,5 km-es szakaszon mindkét irányban egy-egy sávra szűkítik a forgalmat 2022 április-májusáig. Ezen a szakaszon 60 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be, az autópálya többi részén 100 km/óra a megengedett maximális sebesség.

A sztrádaszakaszt átadják a forgalomnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy a vállalkozó mentesül a szerződésben foglalt többi munkálat elvégzése alól – hangsúlyozta a minisztérium. Bár a kivitelező késésben van, vállalta, hogy 2022 áprilisára befejez valamennyi munkálatot – írja az Agerpres hírügynökség. A Szászsebes és Torda közötti A10-es autópálya 24 km hosszú kettes szakaszának megépítésére vonatkozó, hozzávetőlegesen 550 millió lej értékű szerződést 2014 novemberében írták alá az Aktor Rt. – Euroconstruct Trading Kft. társulással. A munkálatokat eredetileg 2016 októberére kellett volna befejeznie a kivitelezőnek, erre azonban mindmáig nem került sor, noha az összesen 70 km-es sztráda másik három szakaszán már lehet közlekedni, kettőt közülük még 2018 nyarán átadtak a forgalomnak.

„Még most sincs szó a munkálatok átvételéről, csak elindul a forgalom a Gyulafehérvár és Nagyenyed közötti szakaszon” – szögezték le a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »