Kecskeméten járt Colleen Bell

Kecskeméten járt Colleen Bell

A Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságán tett látogatást Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerda délelőtt.

A nagykövet elmondta: ez az év az Egyesült Államok számára különösen fontos a természetvédelem szempontjából, hiszen idén ünneplik a Nemzeti Parki Szolgálat, a belügyi tárca szövetségi hivatala fennállásának századik évfordulóját.

Az évforduló alkalmából a nagykövet mind a tíz magyarországi nemzeti parkot felkeresi. „Ezzel ismerem el és hajtok fejet a magyar kollégák természetvédő, a biodiverzitást őrző munkája előtt” – fogalmazott.

Az amerikai nagykövet ötödik állomásként – az Aggteleki, a Balaton-felvidéki, a Fertő-Hanság és a Hortobágyi után – látogatott el a Kiskunsági Nemzeti Parkba. A természetvédelmi igazgatóság munkáját megismerve Colleen Bell találkozott a nagykövetség Facebook-oldalának két olyan követőjével is, aki a felhívására különféle magyarországi látnivalókat ajánlott neki meglátogatásra, köztük a nemzeti parkot.

A diplomata a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola két tannyelvű tagozatának negyedik osztályos diákjaival is beszélgetett, akik természetismereti foglalkozásra érkeztek az intézménybe.

Colleen Bell kiskunsági látogatását a fülöpházi homokbuckák és a Kelemen-széki tanösvény megtekintésével zárta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »