KDNP: meg kell becsülni az időseket

KDNP: meg kell becsülni az időseket

Ebben a zűrzavaros, gyorsan változó világban látni kell, mi az igazán fontos, és ilyen az idősek megbecsülése, tisztelete. Akkor lehet haladni, ha a fiatal nemzedékek építenek az idősek bölcsességére – fogalmazott Simicskó István.

Latorcai János (KDNP), az Országgyűlés alelnöke a Ház plenáris ülésén 2022. november 8-án. MTI/Kovács Attila

Napirend előtt Simicskó István (KDNP) arról beszélt, hogy több mint nyolc hónapja tart a háború, amely gazdasági értelemben már-már a világ egészét érinti. Az EU elhibázott szankciós politikája tovább súlyosbítja a helyzetet, mély és elhúzódó válságra kell felkészülni – mondta.

Hírdetés

Közölte: ebben a zűrzavaros, gyorsan változó világban látni kell, mi az igazán fontos, és ilyen az idősek megbecsülése, tisztelete. Akkor lehet haladni, ha a fiatal nemzedékek építenek az idősek bölcsességére – fogalmazott. Hozzátette: óriási dolog, hogy ilyen nehéz nemzetközi helyzetben is a kormány odafigyel az idősekre, védi őket.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
   
Elmondta: visszaadták a 13. havi nyugdíjat, még ebben a hónapban megemelt nyugdíjat fizetnek, tehát a nyugdíjasok még ilyen válságban is számíthatnak a kormányra.
   
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált, hogy a kormány teljesíti az ígéretét, amely szerint megtartja a nyugdíjak értékét. Nem volt ez mindig így, 2010 előtt csökkent a nyugdíjak reálértéke, a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat is – közölte.
   
Kiemelte: a Fidesz-kormány aztán helyreállította a gazdaságot, hogy teljesíthető legyen az ígérete, amely alapján a nyugdíjak megtartjak az értéküket. A nyugdíjasok minden évben számíthatnak a polgári kormányra; ez most is így van, amikor magas infláció, háború és elhibázott szankciók nehezítik a helyzetet – jelentette ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »