KDNP: A magyar kultúra együvé tartozásunk misztikumát hordozza

KDNP: A magyar kultúra együvé tartozásunk misztikumát hordozza

Ünnepelni valami fontosat szoktunk, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk. A kultúrát évről évre a figyelem középpontjába kell állítani, hiszen észrevétlenül is életünk meghatározója. Általa válik élővé az anyanyelvünk, gazdagodunk szellemileg és lelkileg. Kultúra nélkül nincs nemzet – áll a Kereszténydemokrata Néppárt közleményében.

Simicskó István – vasarnap.hu

Hírdetés

Simicskó István – vasarnap.hu

Hozzáteszik: a magyar kultúra napján azt az örök kapcsolatot, összetartó erőt ünnepeljük, ami 15 millió magyar embert képes országhatárokat átívelve, akár a világ távoli pontján is összekötni nemzetével, Magyarországgal. A szavak, a versek, a regények, a dalok mind együvé tartozásunk misztikumát hordozzák.

Ezek megóvásában, ápolásában, továbbadásában mindannyiunknak feladatunk van. Mint fogalmaznak: mai globalizált világunkban a nemzeti-kulturális értékek, hagyományok háttérbe szorulnak. Komoly felelősségünk van ezért abban, hogy nemzeti örökségünket megőrizzük, gyarapítsuk és a jövő nemzedékeinek átadjuk. – A Himnusz „születésnapján” mindig emlékeznünk kell arra, hogy a múltunk megbecsülése a jövőnk záloga. Isten, áldd meg a magyart! – zárul a Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője által jegyzett közlemény.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »