Katolikus óvoda Berzéken

A Katolikus Egyház fenntartásában működik tovább a berzéki Perczel Mór Óvoda. Az ünnepélyes átadás, valamint az épület megáldása szeptember 2-án volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Nagy Krisztián plébániai kormányzó a Szent István Televízió kérdésére elmondta, Berzéken szép számmal járnak a hívek a történelmi egyházak templomaiba, ennél fogva már jó ideje igény mutatkozott arra, hogy legyen egyházi fenntartású oktatási intézmény a településen.

Hozzátette, többletet kapnak majd a gyermekek ebben az óvodában, nagyobb figyelmet fordíthatnak az evangélium tanítására.

A katolikussá lett óvoda megáldását megelőzően hálaadó szentmisét ünnepeltek a helyi templomban. Juhász Ferenc szentbeszédében rámutatott, bár új fenntartója lett az óvodának, a legnagyobb változás az emberi szívekben lesz: minél inkább meg akarják majd ismerni Jézus Krisztust.

Elmondta azt is, hogy az intézmény átvétele annak is jele, hogy bizalom van az Egyház iránt mind a szülők, mind a településvezetők részéről.

Hírdetés

A szentmise végén Sebő Gábor polgármester mondott köszöntőt. A tenni akarás és a közösségi összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, megköszönte az intézményvezetők, pedagógusok munkáját, akik által fönnmaradhatott és gyarapodott az óvoda, és örömét fejezte ki, hogy mostantól az Katolikus Egyház fenntartásában működhet tovább az intézmény.

Forrás: Egri Főegyházmegye

 

Szöveg és kép: Federics Róbert

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »