Katinka jól döntött, fináléban a 4×200-as gyorsváltó

Katinka jól döntött, fináléban a 4×200-as gyorsváltó

Egy ország örül 3-szoros olimpiai bajnokunk felajánlásának, hogy pihenőidejéből a csapat jobb teljesítményére áldoz.

A délutáni úszóprogram percről percre A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

A riói délutáni úszóprogram előtt egy jó és egy rossz hírt kaptunk. Kezdjük a jóval: Hosszú Katinka a válogatott tagjaival történt egyeztetése nyomán, pihenőideje terhére csatlakozott a 4×200 méteres gyorsváltóhoz, aminek így az Európa-bajnoki cím után most arra nyílt esélye, hogy döntőbe verekedje magát. A rossz hír viszont az volt, hogy Verrasztó Dávid visszalépett a 200 m vegyes küzdelmeitől. No, haladjunk sorban a javarészt nem túl örömteli események között!

A nők legklasszikusabb számában nem voltunk érdekeltek, 100 m gyorson nem kvalifikálta magát magyar az olimpiára, annál inkább a 200 m hátra a férfiak, akik ketten is ott voltak a medencefalnál. Előbb a 20 éves Telegdy Ádám próbálkozott, de 6. helye nem volt elég semmire, és nem volt elég a középdöntőbe jutásra Földházi Dávid szintén 6. helye sem, összességében 19., illetve 22. helyen végeztek, messze elmaradva egyébként egyéni legjobbjuktól is, ami kicsit azért szomorú.

Hírdetés

Jöttek ugyanezen a távon a magyar mellúszólányok. Sztankovics Anna 7. lett futamában, Sebestyén Dalma pedig 6., összesítésben a papírformának megfelelő 19. és 20. helyen végeztek.

Ezek után kellett volna látnunk Verrasztó Dávidot a 200 m vegyes előfutamai során, de az úszószövetségből származó információink szerint formánkívüliségre hivatkozva csomagol és hazajön versenyzés nélkül. Pedig jó lett volna, ha friss Európa-bajnokunk, vb-ezüstérmesünk kiköszörüli a 400-on elszenvedett kiesés jelentette csorbát – a 12. helyen végzett –, de Hargitay András szövetségi kapitány az úszót kimentve azt mondta, már eleve úgy tervezték, hogy csak a hosszabbik vegyesúszószámban indul Verrasztó, azt viszont nem magyarázta meg, miért nevezték be mégis… Hargitay mindössze annyit közölt az MTI-vel, hogy Verrasztó nincs abban a lelkiállapotban, hogy versenyezzen, és még egyéni csúcsa sem lett volna elég a döntőhöz, így pedig szerinte nem volt értelme a versenyeztetésének.

Verrasztó nélkül is izgalmas volt egyébként a 200 m vegyes küzdelme, hisz a nevezők közt ott volt Michael Phelps, Ryan Lochte, a friss olimpiai bajnok japán Hagino Koszuke, illetve két brazil is, akik jelenlétükkel talán a legjobb hangulatú versenyeket hozták az uszodába az előfutamok során. Az éjszakai középdöntőkre ajánljuk, mindenki pattanjon az MNO-ra!

A legendák viaskodása után még jött számunkra egy érdekes verseny, a 4×200 méteres női gyorsváltóé, ahol a második futam 8-as pályáján mi is ott voltunk regnáló Európa-bajnokként, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összetétellel. Jó sorrendet választottak a hölgyek, hiszen visszafogott kezdés után egészen a 3. helyig jöttünk előre, az Eb-aranyos időnél is jobb úszás pedig azt jelenti, hogy a 2-es pályán ott lesz éjszaka a döntőben a hölgykoszorú, bravó!

Az ékszakai program szokás szerint 3-kor kezdődik, keljenek fel velünk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »