Kaszinó is lehet az Európa Szállóban

Kaszinó is lehet az Európa Szállóban

Árverés útján értékesítették a 2011 óta üresen álló és egyre rosszabb állapotba került Európa Szállót Komáromban. Az új tulajdonos 530 ezer euróért vette meg az épületet.

Jaroslav Dzurik, az árverést lebonyolító kassai székhelyű Profesionálna dražobná spoločnosť ügyvezetőjének tájékoztatása szerint 4 érdeklődő volt, és a legjobb ajánlatot tévő társaság nyert. A kikiáltási ár 600 ezer euró volt. Az árverést januárt 17-én tartották. A vevő ki is fizette a vételárat, de a telekkönyvi hivatalban egyelőre nem jegyezték be az új tulajdonost, ezért Jaroslav Dzurik nem is árulta el a nyertes kilétét. 

A Delta regionális hetilap értesülése szerint egy magyarországi hátterű befektetői csoport az új tulajdonos, amely állítólag szállodát, éttermet és kaszinót is létesítene az épületben. A városban elterjedt az a hír is, miszerint a dél-komáromi ipari parkban terjeszkedő vállalatok dolgozóinak alakítanának ki itt munkásszállót, de ezt a Delta forrása cáfolta. Magánkézben lévő ingatlanról lévén szó a városvezetésnek nincs beleszólása abba, hogy mi lesz a rendeltetése az épületnek. 

Hírdetés

A szlovák belügyminisztérium sajtóosztálya lapunk kérdésére megerősítette, hogy a belügyminisztérium nyilvántart egy Komáromra vonatkozó egyedi engedélykérést, ami szerencsejátékok kaszinón belüli működtetésére vonatkozik. „A kérvényező a pozsonyi székhelyű Lucky Seven Kft., a kérvényről az elbírálás után a hatályos előírások értelmében születik döntés” – áll a belügyminisztérium sajtóosztályának levelében. A cégbírósági bejegyzés szerint a Lucky Seven társaságnak jelenleg két társtulajdonosa van, Pavlík József és Viniczai Tibor. A kaszinón belüli szerencsejátékok működtetése 2017 januárja óta szerepel a tevékenységi körükben. Viniczai Tibor az MDF alapító tagja, majd 2010 júliusától októberig – az előző polgármester lemondásától az új önkormányzati választásokig – Székesfehérvár polgármestere volt. Viniczai a kilencvenes években már működtetett Magyarországon szerencsejáték-gépeket. 

Az a tény, hogy a Lucky Seven Kft. kérvényezte a kaszinó működtetését Komáromban, nem jelenti, hogy ez a társaság vásárolta meg az Európa Szálló épületét. Nem hivatalos értesülés szerint egyébként a vevő egy másik társaság; az új tulajdonos kiléte a telekkönyvi bejegyzés után válik biztossá. 

A város egyik jelképének számító, a hatvanas évek elején épült Európa Szállót 2011 tavaszán zárták be. A rendszerváltást követően magánkézbe került, többször gazdát cserélt. Utoljára a Hotel Europa Rt. működtette, amelynek elnökségét romániai állampolgárságú személyek alkották. Miután a szálló bezárt, a tulajdonosok eltűntek, a cég tartozásai, az adóhátralékok viszont egyre növekedtek. A csődeljárás végül Komárom város javaslatára 2018-ban indult. 
Az ingatlanok (az épület és a hozzá tartozó parcellák) árverését idén januárban tartották és már az első körben elkeltek. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »