Kassai farsangi összejövetel

Kassai farsangi összejövetel

A kassai Őszirózsa hagyományőrző éneklőcsoport farsangi összejövetelre hívta meg a kassai magyar szervezetek vezetőit, saját tagjait és szponzorait a Csemadok Kovács utcai székházába március 1-én. Ebből az alkalomból műsort is adtak. Az éneklésen kívül tréfákkal és anekdotákkal szórakoztatták a közönséget.

A pap a Tízparancsolatról prédikál. Külön hangsúlyozza, hogy ne kívánd felebarátod feleségét! Mire egy kacskaringós bajszú ember megjegyzi, kell a nyavalyának! Elég nekem a magam felesége is!

Tóth Éva a Szlovák Nemzeti Pártról versbe foglalt két éve egy paródiát, melyet most végre előadhatott. Azóta ugyanis nem jöttek össze. Találós kérdések is elhangzottak. Miért nem szabad vodkára konyakot inni? Nem jó Napóleont az oroszokkal összekeverni!

Az egyik történet szerint Fedák Sári, a népszerű színésznő szülővárosában, Beregszászon járt, ahol egy mulatság alkalmával a katonatisztek rávették, 100 liter pezsgőben fürödjön meg. Azzal a feltétellel vállalta, hogy fürdés után megisszák a pezsgőt. Kiderült, baj volt a matematikával, mert végül 101 litert ittak meg!

Hírdetés

Szaniszló Ferenc nyugalmazott tanár nótákat adott elő, Füleky Ervin kísérte hegedűn.

Hanesz Angelika, a Csemadok Városi Választmánya elnöke örömét fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatosan és közölte, ezután is számítanak az Őszirózsa fellépéseire rendezvényeiken.

Felköszöntették Buday Ernőt, a Szent István Polgári Társulás és a Szakkay József Magyar Iparista Klub elnökét, aki nyolcvanadik születésnapját ünnepelte.

A rendezvény háziasszonya Ivanecky Mária volt, aki nemrég átvette az Őszirózsa vezetését.

(Balassa Zoltán/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »