Kassai a csoportkör legjobbja

Véget értek a csoportküzdelmek a franciaországi Európa-bajnokságon, jöhet az egyenes kieséses szakasz. A magyar válogatott eddig remekel, és Dzsudzsákék teljesítményéhez felnőtt Kassai Viktor is, aki eddig a legjobb osztályzatot kapta a bírói rangsorban.

Úgy tűnik, a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportköre a magyarokról szólt. Amíg a válogatottak közül Bernd Storck csapata csoportelsőként, veretlenül jutott tovább – erre utoljára az 1962-es, chilei vb-n volt példa –, addig Kassai Viktor és segítői is öregbítik hazánk jó hírét. Legjobb játékvezetőnk eddig két találkozót vezetett csapatával – a nyitómeccset, a francia–románt, illetve az olasz–svéd mérkőzést –, valamint negyedik játékvezetőként szerepelt Kassai a horvát–spanyol csoportrangadón.

A felsoroltak egyben azt is jelentik, hogy a magyar bíró volt eddig a legfoglalkoztatottabb játékvezető, aki maximálisan rászolgált a bizalomra, hiszen a Worldreferee.com által vezetett bírórangsorban 7,8 ponttal az élen áll a holland Björn Kuipersszel holtversenyben. Csak halkan tesszük hozzá, hogy a magyar–izlandi meccs negatív hőse, az orosz Szergej Karaszjov a lista utolsója 3,9-es osztályzatával.

Kassai Viktor legközelebb szombaton kap szerepet az Európa-bajnokságon, a horvát–portugál nyolcaddöntőn – melyet a spanyol Carlos Velasco Carballo vezet – újra negyedik játékvezető lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »