Kassa megyében több száz szobát fertőtlenítenek

Kassa megyében több száz szobát fertőtlenítenek

Az üres kollégiumok, turistaszállók szükségállapot idején jó szolgálatot tehetnek az egészségügyi dolgozók, a tűzoltók, a rendőrök, vagy épp a karanténra ítélt emberek számára. A Kassa Megyei Önkormányzat pillanatnyilag 1200 szobát tud erre a célra felajánlani.

„A megye területén egyelőre a pandémiás helyzet relatíve nyugodtnak tekinthető“ –mondta a megye elnöke, R. Trnka. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a helyzet gyorsan változhat,  ezért azt szeretné, hogy a változások ne érjék őket felkészületlenül. 

Hírdetés

Már fertőtlenítették Kassa egyik155 ágyas középiskolai kollégiumát, itt kapnak helyet mától az első helyi mentők, akik 48 órás karanténbe kell hogy vonuljanak. Majd fokozatosan érkeznek az orvosok, egészségügyi alkalmazottak. Ugyancsak ide kerülnek a tűzoltók, a rendőrök, de krízis esetén azok is, akiket kötelező karanténra ítélnek. Hasonló célt szolgál majd a Medická utcai kollégium, illetve a Szakkay József Szakközépiskola kollégiuma.

„ Kassán kívül is készülünk üres szobákkal. Rozsnyón a Kereskedelmi Akadémia, Nagymihályban a Szivárvány-, Iglón a Hotel Akadémia kollégiuma nyújt szálláslehetőséget. Szobráncon és Szőlőskén pedig a középiskolák turistaszállói” — mondta a megye szóvivője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »