Kassa megye felkészült a harmadik oltásra

Kassa megye felkészült a harmadik oltásra

Kassa megye folytatja a COVID-19 elleni oltást nagykapacitású kassai oltóközpontjában, illetve mobil oltóegységei útján, s jelenleg már fel van készülve arra, hogy megkezdődjön a harmadik oltás beadatása.

A Kassa megyei önkormányzat anyagi és műszaki szempontból egyaránt felkészült a vakcina harmadik adagjának beadatására olyan sorrendben, ahogyan azt az egészségügyi minisztérium meghatározta.

Elsőként az egészségügyi dolgozóknak, az onkológiai pácienseknek, a szervátültetésen átesetteknek, illetve a szociális otthonok lakóinak és munkatársainak kellene megkapniuk a harmadik oltást” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Hírdetés

Hozzátette, az ezzel kapcsolatos értesítést az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) kellene elküldenie SMS-ben.

A harmadik adaggal történő oltás megkezdésének időpontja attól függ, a minisztérium mikor pontosítja az ezzel kapcsolatos feltételeket”

– jegyezte meg Trnka.

Az oltás megkezdése óta a megye által működtetett oltóhelyeken már több mint 263 ezer adag vakcinát adtak be, ebből több mint 35 ezer adagot a mobil oltóegységek útján. A megye bővíti az improvizált oltóhelyek számát a bevásárlóközpontokban, többek között Kassán és Nagymihályban. Az oltóbusz a hét folyamán Szobráncon, Korompán, Gálszécsen és Gölnicbányán bukkan fel, vasárnap pedig a kassai nagykapacitású oltóközpont is várja azokat, akik szeretnék felvenni az oltást. A pontos ütemterv a megye honlapján érhető el.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »